Rond de wereld

Rond de wereld

Parijs is de hoofdstad en de grootste stad van Frankrijk. Het is een van de belangrijkste kosmopolitische steden ter wereld. Met een bevolking van meer dan 13 miljoen, bestrijkt Parijs opmerkelijk goed het hele gebied van het Europese continent. Rondreizen in Parijs gaat meestal via het openbaar vervoer, d.w.z. de metro, de Eiffeltoren, het Musee D’Orsay en de rivier de Seine. De stad is goed verbonden met de spoorwegen.

Ottawa is de hoofdstad van Canada en is de hoofdstad van het land. Het ligt aan de overkant van de rivier van Montreal. Het Chateau Laurier is hier de belangrijkste bezienswaardigheid. Het is de woning van de premier en tevens de zetel van de regering van Canada. De zetel heeft een prachtige conferentiezaal, de enige ter wereld. Mensen stromen van over de hele wereld naar Ottawa zolang de zetel open is.

 

Rondreis parijs

Het land Canada is bekend om zijn pro-sporten, maar ook om zijn filmindustrie (Franse en Engelse films). Een van de grootste in Canada is de Montreal Expositionally de sport is een belangrijk trefpunt voor de Olympische Spelen van Canada, die elke winter worden gehouden, tijdens de rest van het jaar, Montreal speelt gastheer voor ongeveer 10.000 toeschouwers en een groot aantal teams uit de hele wereld. De Montreal Canadians speelden Stanley Cup op 17 juni 1994. Het wordt beschouwd als een van de beste sportploegen ter wereld.

Toronto is een van de grootste steden van Canada. Het is een uitgestrekte stad met een bevolking van meer dan 3 miljoen mensen. Toronto is een belangrijke productiestad in Noord-Amerika. Het is een filmstudio en postproductiecentrum. De stad is ook bekend om zijn sportfaciliteiten, casino’s en drink- en winkeldistricten.

Vancouver is een van de groenste en meest westerse steden van Canada. Het is omgeven door talrijke uitstekende kampeer- en wandelpaden en trekt veel buitenlandse en Canadese toeristen aan. Een groot aantal inheemse Hawaiianen bezoekt de stad. Het is ook een bedevaartsoord voor veel inheemse Hawaiianen van over de hele wereld.

Victoria, de hoofdstad van British Columbia, en momenteel de op twee na grootste stad van Canada, werd in 1871 gesticht. Het is een vrijemarkteconomie die gebaseerd is op zware industrie, handel, financiële en professionele dienstverlening, productie, groothandel, detailhandel en bouw. Met een bevolking van meer dan 3,4 miljoen is het een stad die een stedelijke oppervlakte van meer dan 200 km2 beslaat.

De stad Calgary is bekend om zijn weelderige bergen, Calgary River en vele eersteklas hotels. Het is gastheer van de winterspelen van de Calgary Hitters, de Calgary Sharks, de Calgary Knights en de Calgary Broncos. De stad en de omliggende gebieden staan bol van spannende attracties, evenementen, bezienswaardigheden en activiteiten.

Edmonton, is de hoofdstad van Alberta en is ook een vrijemarkteconomie. Het gebied Prince George-Hill is een van de snelst groeiende gemeenschappen in Canada.

Andere bekende steden van Canada zijn Halifax, Saskatoon en Regina.

Ik ben er zeker van dat deze staalkaart van de grootste steden van Canada u zal helpen om fantasievolle bestemmingen te vinden op uw rondreizen.

Hoe je het ook bekijkt, Canada is een heel mooi land.

Lees meer

Rondreis parijs 

Leave a Comment

Your email address will not be published.