HVAC-schoonmaakdiensten

HVAC-schoonmaakdiensten

Wij bieden HVAC reinigingsdiensten. De reinigingssystemen: airconditioningreiniging, industriële luchtwassing, warmte/luchtwassing.

Een standaard airconditioner heeft vier fasen: compressor, condensor, ventilator en verdamper. Ze vangen, verdelen en verspreiden de lucht sneller dan eenvoudigere eenfasige systemen zonder luchtverplaatsing, maar ze moeten wel goed onderhouden worden. U kunt een erkende vakman inhuren om uw airconditioner te onderhouden en schoon te maken.

Voor complexe en krachtige airconditioners kunt u het beste een deskundige technicus raadplegen om uw systeem te evalueren, de onderdelen te bepalen die aandacht nodig hebben en de stappen voor te stellen die nodig zijn voor een succesvolle controle. Het reinigen van airconditioningsystemen is een noodzaak om de bewoners te beschermen tegen gefabriceerde producten en om de temperatuur te regelen.

 

Mechanische ventilatie reinigen

 

Luchtwassing wordt vaak ovenreiniging of ovenreiniging genoemd. Het is een gebruikelijke service die kan bestaan uit het wassen van een reeks spoelen in de compartimenten. Het wordt meestal jaarlijks uitgevoerd.

De luchtstroom in een airconditioned koelsysteem kan ervoor zorgen dat vuil of puin zich aan de koelribben hecht. Het vuil werkt als een spons die vocht opneemt. Deze situatie wordt de “vuilcyclus” genoemd. Deze toestand kan ertoe leiden dat de compressor harder gaat draaien dan nodig is, wat kan resulteren in een mogelijke uitval van de unit.

Door de ophoping van vuil in een koelsysteem te verwijderen, kan de unit efficiënter werken en zelfs een langere levensduur hebben. Alle onderdelen van een koelsysteem moeten jaarlijks worden gereinigd. Door een professional in te huren om uw koelsysteem te laten reinigen, kunt u de levensduur verlengen en de luchtkwaliteit van uw huis verbeteren.

Schoonmaken van leidingen

Een kanaalreiniging bestaat uit een grondige reiniging van de binnenkant van het systeem, inclusief alle onderdelen van het kanaal. De aannemer zal verschillende delen van het systeem reinigen, afhankelijk van de complexiteit ervan.

Bij een klein systeem is het mogelijk dat slechts één of twee secties moeten worden schoongemaakt tijdens het onderhoudsbezoek. Bij grote systemen kan het nodig zijn om in de loop van het jaar meerdere kleine airco servicebezoeken af te leggen.

De doorstroming naar de leidingen

De meeste van uw residentiële koelsystemen (AC) hebben ovenkanalen die de verdamperspoel verbinden met de ventilatieopening van de airconditioning. Zelfs milde winters kunnen ervoor zorgen dat het systeem onder lage druk werkt.

Bij problemen met lage druk kan de condensor van het systeem niet aanslaan, waardoor het systeem niet koelt of zelfs zeer lage temperaturen heeft. Als het systeem draden met menselijke lagen heeft, kan de grote hoeveelheid lucht, mogelijk in combinatie met de hogedrukuitlaat, een menselijke-laagbrand veroorzaken.

Als het systeem gas-stapel-openingen heeft (pannen die boven de warmtewisselaar zijn gehangen om gas te ontsteken wanneer het systeem in bedrijf is), zullen deze minder efficiënt zijn omdat de gasvlam door de hitte zal worden afgebroken. Als het systeem echter ontluchtingsgaten van het buistype heeft, kan het systeem goed werken in geval van problemen met de lage druk, maar de lucht zal lawaaierig zijn.

Ontluchtingsgaten moeten kunnen worden afgedicht met de draad- en staafverbindingen van het systeem. Als het systeem thermische drapering heeft, moet deze van binnenuit worden aangebracht om ervoor te zorgen dat alleen koude lucht via de ventilatieopeningen binnenkomt. Als u al een volledige vrije ruimte tot de ventilatieopeningen hebt, moeten terugstroombeveiligingssystemen worden toegevoegd en van binnenuit worden ontlucht om geuren en verontreinigende stoffen uit het systeem te verwijderen.

Lees meer

Mechanische ventilatie reinigen 

Leave a Comment

Your email address will not be published.