Horloge reparaties en diensten – Wat u moet weten voordat u uw horloge laat vallen

Horloge reparaties

Heeft u een duur mechanisch horloge? Bewaart u het achter slot en grendel in uw juwelenkistje, zodat niemand het kan zien, behalve u? Bent u bang dat er op een dag iets met uw horloge gebeurt en dat u het niet meer kunt laten repareren of vervangen? Als dat zo is, dan is de kans groot dat uw kostbare uurwerk waarschijnlijk niet genoeg liefde krijgt. In plaats van een verwaarloosd lid van de familie te zijn, kan uw horloge wel wat liefdevolle verzorging gebruiken. Het is tijd dat u een stapje extra zet en uw horloge beter onderhoudt; zo voorkomt u niet alleen onnodige slijtage, maar verbetert u ook de algehele prestaties. Tenslotte wil niemand een horloge bezitten dat de tijd niet nauwkeurig bijhoudt of niet goed werkt. Hier zijn enkele dingen die u moet doen om beter voor uw mechanische horloge te zorgen…

Vergeet niet om je horloge regelmatig schoon te maken.

Mechanische horloges zijn uitzonderlijk duurzaam, maar ze zijn nog steeds gevoelig voor stof en ander vuil. Daarom moet u uw horloge regelmatig schoonmaken. Zelfs als u het niet draagt, kan stof zich op uw horloge ophopen, waardoor het geleidelijk verslijt. Dat is vooral riskant als u een actieve levensstijl hebt. Stof op uw horloge is ook een potentieel brandgevaar. Maak uw horloge schoon met een zachte, pluisvrije doek. Wees vooral voorzichtig als u een Swarovski-reinigingsset voor horloges gebruikt, want dit kan het kristal van uw horloge beschadigen. Als u uw horloge draagt, moet u ook een doekje bij u hebben wanneer u buitenactiviteiten onderneemt om te voorkomen dat er stof op het horloge komt.

Onderhoud uw horloge regelmatig.

U moet uw mechanische horloge regelmatig onderhouden, net zoals u uw auto zou onderhouden. Door de olie te controleren en het luchtfilter in uw auto te vervangen, blijft hij soepel lopen en voorkomt u ernstige problemen. Hetzelfde geldt voor uw mechanische horloge: de olie verversen zoals aanbevolen door de fabrikant, en het horloge omwonden houden om schade door slijtage te voorkomen.

Het repareren van horloges is een kunst, geen wetenschap.

Er is geen vaste formule als het gaat om het repareren van horloges. Net als elke andere vorm van horlogereparatie is het een kunst. En de beste horlogemakers leren hun vak met vallen en opstaan. U kunt er niet zeker van zijn dat u hetzelfde resultaat krijgt als u uw horloge naar een onafhankelijke horlogemaker brengt als wanneer u het naar een van de beste horlogemakers van Zwitserland zou brengen. Daarom is het belangrijk dat u zoveel mogelijk over het horloge te weten komt. Begin met het uit elkaar te halen en te leren hoe het werkt. Zodra u begrijpt hoe het werkt, kunt u preventieve maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het in topvorm blijft.

Conclusie.

Als u beter voor uw horloge wilt zorgen, is het belangrijk dat u deze eenvoudige stappen volgt. Met een beetje moeite kunt u ervoor zorgen dat uw horloge een leven lang meegaat, zelfs als u het niet meer draagt. Als u vragen hebt over het onderhoud van uw horloge of de verzorging van uw waardevolle uurwerk, aarzel dan niet om uw horlogemaker te vragen. Zij zijn er om u te helpen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.