De voordelen van het dragen van meer sieraden

Trendy sieraden

 

 

 

 

 

In het oude Egypte werden juwelen gedragen door de leden van de koninklijke familie. Het dragen van juwelen was een belangrijke bron van macht en status. Over de hele wereld werden juweliers als zeer belangrijke mensen beschouwd, hetzij omdat zij de vaardigheid bezaten om juwelen te maken, hetzij eenvoudigweg omdat zij de enigen waren die zich de hoge prijzen konden veroorloven van de edelstenen en metalen die voor de vervaardiging van de bijzondere juwelen werden gebruikt.

In vele delen van de wereld wordt een bijzonder belang gehecht aan de sociale status van de families die een bepaald soort juweel dragen.families in het algemeen hebben het altijd belangrijk gevonden hun sociale verschillen door middel van juwelen tot uitdrukking te brengen en te erkennen, om aan anderen alleen bepaalde waarden en houdingen te laten zien.

Van een bruid wordt bijvoorbeeld verwacht dat zij een kroon of tiara draagt, en de leden van haar familie zullen bijpassende sieraden en armbanden dragen. Het is bijvoorbeeld een sociaal aanvaard feit dat een lid van de koninklijke familie nooit een verbleekte blauwe halsketting of armband zal dragen, maar dat haar familie dezelfde stijl zal hebben. Net zoals we een lid van de koninklijke familie van een afstand kunnen herkennen, kunnen we ook de stijl van een enkel familielid van een afstand herkennen. Het is deze sociale norm die voldoet aan de behoefte om het lidmaatschap van een oude samenleving te tonen, zonder te eisen dat alle leden van de familie dezelfde kleur of stijl “stijl” dragen.De sociale definitie van een familie neigt naar dominantie, maar dit is niet altijd het geval. Sommige families zijn een toevloed van verwanten die van ver komen, en dit betekent niet dat iedereen in de familie hetzelfde is. Veel leden van een gezin zullen op verschillende tijdstippen zijn opgeleid en verschillende doelen in het leven hebben.

Sommige juwelenfabrikanten hebben een vast uniform, en moedigen mensen aan hun juwelen op dezelfde manier te dragen. Hoewel het cultureel niet aanvaardbaar is dat een lid van een minderheidsgroep hetzelfde soort juwelen draagt als een ander lid, dragen mensen deze toch op dezelfde manier omdat ieder de keuze heeft gekregen. Hoe aanlokkelijk en hoe vreemd dit ook mag klinken, maar het is waarschijnlijk waar.

De media creƫren voortdurend beelden van mensen die in het nieuws komen, zoals mensen die wedstrijden hebben gewonnen met een verbazingwekkende reeks juwelen. Veel van de beelden zijn meestal van de rijken, die een enorm bedrag uitgeven aan juwelen en waarschijnlijk nog nooit een ziel hebben ontmoet die hetzelfde juweel draagt. Men zou het nooit in die situatie krijgen. Mensen uit de middenklasse dragen deze beelden natuurlijk ook, omdat het deel uitmaakt van de wereldwijde trend om de aarde groen te maken.

Dit alles verklaart enigszins waarom, ook al zijn er genoeg mensen die baat zouden kunnen hebben bij het dragen van meer juwelen, het gebrek aan gezond verstand met betrekking tot deze kwestie het moeilijk maakt het publiek ervan te overtuigen zijn gewoonten te veranderen. De media hebben te vaak de neiging om mensen uit de lagere klasse in een negatief daglicht te stellen.

Gelukkig kan dit beeldmateriaal, met mensen die gekleed zijn in trendy juwelen en die weten waar ze het over hebben, worden gebruikt om de vele positieve effecten van het dragen van exclusieve en trendy juwelen te illustreren.

lees meer:

Leave a Comment

Your email address will not be published.