De kunst van de mode

Herenmode Zwolle

heren mode kan universeel, intrinsiek, cultureel of esthetisch zijn. Het kan zelfs afhangen van “gevoelens” of stemmingen. Mensen hebben altijd al modestatements gemaakt en zullen dat ook blijven doen, en elke cultuur heeft zijn eigen specifieke gevoel voor mode.Mode komt vooral vaak voor in de geschiedenis. Een modestatement zal de tijdperken overleven.Mode was bijvoorbeeld gangbaar in het Italië van de Renaissance en beïnvloedde de kunst van de Renaissance.Mode is in de kern het streven naar zelfexpressie.

Het meest fundamentele kenmerk van mode is het streven naar zelfexpressie. Jezelf en je uiterlijk zijn wie je bent. Sommige mensen willen stijlvol zijn, maar weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Stijl is meer dan schoonheid. Het is, belangrijker nog, de uitdrukking van je innerlijke zelf. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een beeld van een perfecte partner – iemand die lang en slank is; zachtaardig en liefdevol; en van hetzelfde geslacht. Veel mensen zouden graag zo iemand willen zijn. Stijl gaat over het creëren van het beeld dat je gezien wilt worden.

Stijl gaat niet over het creëren van een imago. Het gaat om het weerspiegelen van je innerlijke zelf naar de buitenwereld. Bijvoorbeeld: “Laten we van haar een hippe socialite maken.” Dat betekent eigenlijk dat we onze beste vriendin zullen aankleden. Wat belangrijk is, is dat de stijl past bij de gelegenheid, en onze vriendin is haar begeleidster – zij zal er geen bezwaar tegen hebben dat wij de kleren hebben gekozen die passen bij een bepaalde bijeenkomst, enz. Ze zal ook geen bezwaar hebben tegen het feit dat we de kleren hebben gekozen die bij haar eigen persoonlijke stijl passen.

Stijl betekent dat je lekker in je vel zit. Ik vraag u nogmaals: “Wie heeft u verteld dat stijl betekent dat je lekker in je vel zit?” Is dat een blondje dat binnenkort een senior partner wordt bij uw firma? “Een goed gevoel voor stijl is essentieel in een creatief bedrijf.” Je denkt waarschijnlijk, “Wat maakt het uit wat ze denken? Ik ben een conservatief.” Niets is meer waar. Als de mensen om je heen zich kleden en praten zoals jij doet, heb je gelijk als je zegt dat je stijl ertoe doet. De vraag naar NYC-kleding geeft aan dat stijl gaat over je kleden zoals je bent. Belangrijker is echter dat je weet wie je bent als persoon. Net als een filosoof moet u zich kleden het deel. Onthoud: Het meest passende antwoord is meestal het gemakkelijkste.

Mode is een kunstvorm. Het faalt nooit om je die zee-tot-zee look te geven. Met stijl kun je experimenteren met looks die je in je normale leven nooit zou durven uitproberen – en er toch met vlag en wimpel vanaf komen. Stijl is je vrij laten bewegen en echte stijl is een beschermer. Wanneer je wilt bewegen, kan er altijd een knock-out move naar je toe komen. Niets in mode gaat weg als een vreemde en als een ontdekking. Haal het beste uit je stijl. Ontdek wat de wereld je te bieden heeft.

Lees meer

Montale parfum 
Stone island 

Leave a Comment

Your email address will not be published.